eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1761]

Książka Kucharska: Co wrzucić na grilla?

Udka z grilla Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszne udka z grilla w nowej marynacie.

Udka z grilla Eli

Składniki:

Udka z grilla Eli

 

  • 10 udek z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy kurczak grill
  • 1 łyżka przyprawy kurczak złocisty
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 8 łyżek oleju
  • 2 łyżki majonezu kieleckiego
  • 3 łyżki keczupu ognistego Kamis
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • papryka ostra

Sposób przygotowania:

Udka z grilla Eli
Udka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na dwie części,osobno pałki,osobno udka.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i posmarować dokładnie udka.Włożyć udka do lodówki na całą noc.Piec na grillu około 40 minut,co jakiś czas obracać,żeby się przyrumieniły ze wszystkich stron.Smacznego!