Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Udka z kurczaka po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać z frytkami i sałatą.

Udka z kurczaka po myśliwsku

Składniki:

Udka z kurczaka po myśliwsku

 

  • 6 udek z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml rosołu (może być z kostki)
  • 100 ml białego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka po myśliwsku
Udka obsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać drobno posiekaną cebulę. Smażyć razem z udkami do jasno złotego koloru cebuli. Całość oprószyć mąką. Dodać rosół i wino. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa (ok.30 min). Pieczarki umyć i pokroić na cienkie plasterki. Przesmażyć na pozostałym maśle. Dodać do udek. Poddusić ok. 2 min.