Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Udka z kurczaka w warzywach 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię smak pieczonych warzyw i mięska

Udka z kurczaka w warzywach 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z kurczaka w warzywach 3

 

  • 5 udek z kurczaka (ilość dowolna)
  • 1 por- jasna część
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w warzywach 3
Udka oczyścić z nadmiaru skóry i ew tłuszczu, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każde udko przekroić na pół, posypać solą i świeżo mielonym pieprzem. Ułożyć w blaszce. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki, por oczyścić, pokroić w plasterki, cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Na udka poukładać warzywa i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Po 30 min pieczenia zdjąć folię i zmniejszyć temperaturę do 180*C. Piec jeszcze ok 30 min (zależy od wielkości udek). Podawać razem z warzywami.
Udka z kurczaka w warzywach 3
Udka oczyścić, pokroić na pół, przyprawić i ułożyć w blaszce
Udka z kurczaka w warzywach 3
Warzywa oczyścić i pokroić w plasterki i półplasterki
Udka z kurczaka w warzywach 3
Pokrojonymi warzywami posypujemy udka i przykrywamy folią aluminiową