Beata1982

Beata1982

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Udka z kurczaka z czerwoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu udka z kurczaka z aromatycznym rozmarynem

Udka z kurczaka z czerwoną cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka z czerwoną cebulką

 

  • udka z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • kilka ząbków czosnku
  • przyprawa do kurczaka
  • rozmaryn suszony lub świerzy

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z czerwoną cebulką
Udka dokładnie myjemy, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy przyprawą do kurczaka. Czosnek obieramy, układamy dookoła udek i pod nimi. Cebulkę kroimy w talarki i układamy tak jak czosnek. Całość posypujemy rozmarynem. Przykrywamy i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200stopni i pieczemy około 1h. Pod koniec ściągamy wieczko by mięsko ładnie się zarumieniło. Smacznego !!
Udka z kurczaka z czerwoną cebulką
udka z przyprawami i czosnkiem przygotowane do marynowania
Udka z kurczaka z czerwoną cebulką
cebulka pokrojona w talarki poukładana na udkach