Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Udka z kurczaka z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięso z kurczaka dzięki imbirowi ma ciekawy smak.

Udka z kurczaka z imbirem

Składniki:

Udka z kurczaka z imbirem

 

  • 4 całe udka z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2/3 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy kucharek

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z imbirem
Do miski wlać ocet, olej ryżowy, dodać mielony imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i przyprawę kucharek, wymieszać. Umyte mięso posmarować marynatą i pozostawić w lodówce na 1 godzinę. Następnie ułożyć w brytfannie, skropić oliwą, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 1 godziny, skrapiając co jakiś czas odrobiną wody.