goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Udka z kurczaka zapiekane w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowane mięso podajemy z ziemniaczkami i surówką

Udka z kurczaka zapiekane w winie

Składniki:

Udka z kurczaka zapiekane w winie

 

  • udka z kurczaka 6 sztuk
  • białe wino wytrawne 100 ml
  • pieczarki 15 dag
  • groszek konserwowy 15 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • curry do smaku
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka zapiekane w winie
Mięso myjemy, nacieramy przyprawami i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Pieczemy skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w plasteki.Dodajemy je do udek razem z winem i zielonym groszkiem. Mięso układamy na półmisku, obkładamy pieczarkami. Polewamy powstałym podczas pieczenia sosem.