Sposób przygotowania:
Udka z majonezem
Udka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć z solą zmieszaną z pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przykryć ścierką i zostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
Po tym czasie udka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Z wierzchu udka posypać bułką tartą. Blaszkę nakryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Gdy mięso będzie dość miękkie folię zdjąć, a udka piec do całkowitej miękkości i do zrumienienia wierzchu. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z sałatką jarzynową w kształcie serca.
Rada:
Czas przygotowania 30 minut + czas zamarynowania + czas pieczenia
Po tym czasie udka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Z wierzchu udka posypać bułką tartą. Blaszkę nakryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Gdy mięso będzie dość miękkie folię zdjąć, a udka piec do całkowitej miękkości i do zrumienienia wierzchu. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z sałatką jarzynową w kształcie serca.
Rada:
Czas przygotowania 30 minut + czas zamarynowania + czas pieczenia
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
To prawda były bardzo smaczne.;)
biedroneczki
BozenaMatuszczyk
Są na prawdę smaczne, polecam i dziękuję.;)