piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Udka z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne udka z pieczarkami po domowemu

Udka z pieczarkami.

Składniki:

Udka z pieczarkami.

 

  • 2 udka z kurczak
  • 200g pieczarek
  • 2 kostki bulionowe winiary
  • 100ml wody
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Udka z pieczarkami.
Udka z kurczaka umyć i włożyć do brytfanny przyprawić solą , pieprzem oraz przyprawą do kurczaka , pieczarki oczyścić i przekroić na pół , wysypać je na udka i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C , 2 kostki bulionowe rozpuścić w 100ml wody . bulion wlać po 10 minutach pieczenia się udek piekarniku . Udka następnie piec aż się skórka zrumieni . Udka wyjąc na talerz i posypać upieczonymi pieczarkami .