Sposób przygotowania:
Udka z piekarnika Eli
Paprykę,przyprawę do drobiu,czosnek,kucharka wymieszać i natrzeć tą mieszanką udka z obu stron.Udka ułożyć dw naczyniu żaroodpornym,polać olejem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Piec oloło 80 minut.Kostkę mięsną rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i polewać udka (gdy braknie bulionu-polewać wytworzonym sosem) co jakiś czas,żeby były soczyste.Udka wyjąć na półmisek.Sos zlać do rondla.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i chwilę pogotować.Smacznego!
Ja podałam udka z malutkimi kluskami śląskimi (przepys w mojej galerii),konfiturą z borówek (przepis w mojej galerii) i surówką z młodej kapusty 2 (przepis w mojej galerii)
Ja podałam udka z malutkimi kluskami śląskimi (przepys w mojej galerii),konfiturą z borówek (przepis w mojej galerii) i surówką z młodej kapusty 2 (przepis w mojej galerii)
Anula
Ma-Gosia