malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Udka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smak udek jest naprawdę ciekawy. Możemy zapiekać je z różnymi ziołami na przykład koprem i pietruszką.

Udka z warzywami

Składniki:

Udka z warzywami

 

  • 1 kg udek z kurczaka,
  • łyżka papryki słodkiej,
  • 5 łyżek mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka bulionu warzywnego,
  • puszka fasoli czerwonej,
  • 1/3 małego słoika cebulki marynowanej,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1/2 puszki groszku.

Sposób przygotowania:

Udka z warzywami
Udka myjemy osuszamy. Następnie solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące zmieszanej z papryką i obsmażamy na gorącym oleju kilka min. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy na udka cebulkę, fasolę, groszek i zalewamy bulionem zmieszanym z miodem, pieczemy 40 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.