kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Udka ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

na specjalną okazję...polecam

Udka ze śliwką

Składniki:

Udka ze śliwką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka ze śliwką
Udka umyć, osuszyć. Wyjąć kość. Natrzeć wegetą i przyprawami (papryka ostra, pieprz, czosnek) w środku udka też. Zostawić na jakiś czas żeby przeszło mięso przyprawami. Zszyć jedną stronę udka i włożyć do środka 2 – 3 śliwki w zależności od wielkości udka. Następnie zaszyć drugą stronę. Posypać jeszcze przyprawami i podsmażyć na złoty kolor. Podsmażone włożyć jeszcze do piekarnika na około pół godziny. Podawać na gorąco jako samodzielne danie do ziemniaczków np z sosem pieczarkowym lub grzybowym.