Sposób przygotowania:
Udka ziołowe z pieczonymi kartofelkami.
Udka opłukać,osuszyć oraz natrzeć ziołami i przyprawami.Nagrz-
-ać piekarnik do 180 st.C i nalać oleju na blachę i rozgrzać,aby po-
-łożyć udka na skwierczący tłuszcz.Udka piec z godzinę,aż będzie
brązowa i chrupiąca skórka.Potem dać do tego samego tłuszczu
pokrojone kartofelki,aby podpiekły się na rumiano.Jak staną się miękkie,wyjąć i podawać z wraz z udkami i surówką.
-ać piekarnik do 180 st.C i nalać oleju na blachę i rozgrzać,aby po-
-łożyć udka na skwierczący tłuszcz.Udka piec z godzinę,aż będzie
brązowa i chrupiąca skórka.Potem dać do tego samego tłuszczu
pokrojone kartofelki,aby podpiekły się na rumiano.Jak staną się miękkie,wyjąć i podawać z wraz z udkami i surówką.