marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Udka ziołowe z pieczonymi kartofelkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka opłukać i osuszyć oraz natrzeć ziołami,pieprzem i solą.Poł- ożyć na posmarowanej blasze i upiec.Dodać kartofle i przypiec je na blasze

Udka ziołowe z pieczonymi kartofelkami.

Składniki:

Udka ziołowe z pieczonymi kartofelkami.

 

  • 4 udka kurze lub indycze,
  • garstka rozmaitych ziół(rozmaryn,tymianek,prowansalskie,itp.),
  • olej do smażenia,
  • pieprz,sól,
  • ząbek czosnku roztarty,
  • pół kilo kartofli.

Sposób przygotowania:

Udka ziołowe z pieczonymi kartofelkami.
Udka opłukać,osuszyć oraz natrzeć ziołami i przyprawami.Nagrz-
-ać piekarnik do 180 st.C i nalać oleju na blachę i rozgrzać,aby po-
-łożyć udka na skwierczący tłuszcz.Udka piec z godzinę,aż będzie
brązowa i chrupiąca skórka.Potem dać do tego samego tłuszczu
pokrojone kartofelki,aby podpiekły się na rumiano.Jak staną się miękkie,wyjąć i podawać z wraz z udkami i surówką.

Tagi:

zioła