Sposób przygotowania:
Udko Brie + orzechy + warzywa + kokardki
Udko z kurczaka starannie myjemy pod bieżącą wodą i usuwamy pozostałości np piórka Wstawiamy udko na patelnie, podlewamy bulionem i posypujemy nóżkę pieprzem i obficie posiekanym drobno koperkiem. Dusimy pod przykryciem przez około 40 minut Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju aby się nie kleił, w czasie podanym na opakowaniu i odcedzamy. Mieszankę warzyw grillujemy na patelni - można użyć łyżkę masła do tego- i przyprawiamy delikatnie ziołami prowansalskimi. Orzechy prażymy przez 7 minut na suchej patelni. Gdy nasza nóżka juz jest miękka, wyciągamy blachę do pieczenia, kroimy ser Brie na trójkąciki i układamy na kurczaku po czym zapiekamy w 170 stopniach przez około 20 minut. Mięso układamy na talerzu obok makaron z warzywami i posypujemy orzechami włoskimi. Niestety nie mam zdjęcia całości ponieważ nie zapisało się jak robiłam zdjęcie :(
marietta
ami91
Wygląda smakowice a smakuje jeszcze lepiej, polecam :)