Sposób przygotowania:
Udko z kurczaka gotowane i opiekane
Udko wcześniej myjemy, wlewamy wodę do garnka i dodajemy inne mięso.
Gotujemy rosół z jarzynami, przyprawiamy.
Wyjmujemy gotowane udka z wywaru, osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka, papryką ostrą lub słodką, zależy co kto preferuje, ziołami prowansalskimi i skrapiamy oliwą.
Odstawiamy na chwilę aby przyprawy wsiąkły do mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i opiekamy na złoty kolor,odwracamy i z drugiej strony też opiekamy. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami do drugiego dania.
Gotujemy rosół z jarzynami, przyprawiamy.
Wyjmujemy gotowane udka z wywaru, osuszamy i posypujemy przyprawą do kurczaka, papryką ostrą lub słodką, zależy co kto preferuje, ziołami prowansalskimi i skrapiamy oliwą.
Odstawiamy na chwilę aby przyprawy wsiąkły do mięsa.
Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i opiekamy na złoty kolor,odwracamy i z drugiej strony też opiekamy. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami do drugiego dania.