Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Udko z kurczaka z patelni.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Najbardziej lubię takie mocno przypieczone mięsko.

Udko z kurczaka z patelni.

Składniki:

Udko z kurczaka z patelni.

 

  • kilka udek z kurczaka

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

  • 1/2 szklanki wody

 

  • 1/2 kostki rosołowej

 

Sposób przygotowania:

Udko z kurczaka z patelni.
Kurczaka myjemy i odkrawamy ewentualne niedoskonałości. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzewamy olej. Kładziemy kurczaka i szybciutko przyprawiamy nie żałując przypraw. Przykrywamy patelnię pokrywką i wtedy możemy jeszcze zwiększyć ogień, żeby kurczak ładniej się przypiekł. Zaglądamy od czasu do czasu, zmniejszając wtedy ogień. Kiedy mięso jest już ładnie przypieczone, podlewamy wodą, dodajemy kostkę i pomagamy się jej rozpuścić mieszając. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu jeszcze ok. 20 min.