Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Udźce z kurczaka z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny udziec z kurczaka zapiekany w piekarniku

Udźce z kurczaka z piekarnika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udźce z kurczaka z piekarnika

 

  • 6 udźców z kurczaka
  • Przyprawa „Kebab-Gyros”
  • Papryka czerwona słodka
  • Sól
  • Oliwa
  • Czosnek w ilości „dużo” około 8-9 ząbków

 

 

Sposób przygotowania:

Udźce z kurczaka z piekarnika
Udźce wrzucamy do sporego naczynia, posypujemy przyprawami, polewamy oliwą. Czosnek siekamy drobno na deseczce. Im więcej czosnku tym lepiej. Zostawiamy na jakiś czas w lodówce, widoczne na zdjęciu kurczaki siedziały w lodówce całą noc. W piekarniku pieczemy udźce ok. 1,5 h w temperaturze 180 ºC.
Udźce z kurczaka z piekarnika
Udziec w marynacie - zostawiamy na dłuższa chwilę dla przegryzienia