Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Udziec barani szpikowany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

przepis bardzo prosty na baraninkę

Udziec barani szpikowany

Składniki:

Udziec barani szpikowany

 

  • 1,2 kg udźca baraniego
  • 20 dag wędzonej słoniny
  • 15 dag smalcu
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 dag mielonego pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania:

Udziec barani szpikowany
oczyszczone z łoju i błony mięso gęsto naszpikować paseczkami słoniny oraz drobno pokrojonymi ząbkami czosnku natrzeć solą i pieprzem włożyć do brytfanny polać stopionym smalcem dusić do miękkości na średnim ogniu polewając własnym sosem upiec na rumiano podawać z ziemniakami oraz sałatą