Sposób przygotowania:
Udziec indyczy faszerowany papryką.
Z udźców wycinamy kości (wykorzystaj je do rosołu). Ścinamy nierówności z każdego płata mięsa. Skrawki siekamy drobno razem z cebulą, dodajemy paprykę i chili -mieszamy. Każdy płat mięsa układamy skórą na dół,posypujemy solą i pieprzem, na środku układamy masę ze skrawków . Obieramy paprykę, kroimy ją w paski i układamy na płatach mięsa. Składamy mięso w roladę skórą na zewnątrz, związujemy lub spinamy szpilkami.Obsmażmy udźce na maśle ze wszystkich stron. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem do miękkości w temp. 180 st.C. Pod koniec zdejmujemy pokrywę, by mięso się zarumieniło. Podajemy udźce pokrojone w plastry udekorowane pomidorkami i listkami pietruszki.