Sposób przygotowania:
Udziec kozi z rękawa
Udziec kozi opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do miski.
Przyprawy, olej, sól ziołową, pieprz ziołowy umieścić w misce, dokładnie wymieszać i natrzeć udziec z każdej strony, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Udziec włożyć do rękawa, dodać połówki cebul, włożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 220 C, grzanie góra/dół, piec 30 minut.
Zmniejszyć temperaturę na 190 C i piec dalej oko.o 60 minut, pod koniec rozciąć rękaw i w 150 C termoobieg piec z 10 minut.
Powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu., do smaku przyprawić przyprawą w płynie.
Przyprawy, olej, sól ziołową, pieprz ziołowy umieścić w misce, dokładnie wymieszać i natrzeć udziec z każdej strony, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Udziec włożyć do rękawa, dodać połówki cebul, włożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 220 C, grzanie góra/dół, piec 30 minut.
Zmniejszyć temperaturę na 190 C i piec dalej oko.o 60 minut, pod koniec rozciąć rękaw i w 150 C termoobieg piec z 10 minut.
Powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu., do smaku przyprawić przyprawą w płynie.
SylaUla
ziutula
lepsze od wieprzowiny...polecam