SUPERPRZEPIS

Udziec w karmelu

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Udziec w karmelu Więcej zdjęć (3)

Udziec w karmelu to świetny sposób na drób

Składniki:

Udziec w karmelu

 

  • 4 udźce z kurczaka
  • 3 łyżki cukru
  • 5 łyżek oleju
  • sól
  • 2 łyżki magii
  • 4 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Udziec w karmelu
Udźce myjemy i oczyszczamy z błonek i ewentualnego tłuszczyku który jest zbędny. Na patelni topimy na małym ogniu cukier, powstaje karmel do którego dodajemy olej, sól, maggi, czosnek dokładnie mieszamy a następnie układamy udźce. Dusimy na małym ogniu ok. 40 minut pod przykryciem, Obracamy je w trakcie smażenia, udźce nabiorą pięknego złocistego koloru a na dodatek w całym domu pięknie pachnie. Smacznego
Udziec w karmelu
Na patelni roztapiamy cukier dodajemy pozostałe składniki i udzce
Udziec w karmelu
Udzce dusimy pod przykryciem po około 40 min są gotowe