Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Udziec z indyka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne i aromatyczne mięso. Idealne na kanapki.

Udziec z indyka na ostro

Składniki:

Udziec z indyka na ostro

 

  • 1 duży udziec z indyka
  • przecier paprykowy ekologiczny
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki gorącej wody
  • bazylia
  • oregano
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Udziec z indyka na ostro
Udziec z indyka dokładnie myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wodę, oliwę, przecier paprykowy ekologiczny, sól, pieprz czarny mielony, roztarty czosnek, bazylię i oregano. Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2- 3 godziny. Następnie mięso przekładamy do formy lub naczynia żaroodpornego i pieczemy około 90 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

indyk