gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Fileta z udźca kurczaka w sosie koperkowym z makaronem podaję na obiad jako danie główne. Polecam - pyszne danie.

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem

Składniki:

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem

 

  • 550 gram fileta z udźca kurczaka
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ziemniaków
  • przyprawa do grilla
  • pęczek koperku
  • 100 ml śmietanki
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1 opakowanie makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem

ETAP 1:

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem
Filety z udźca z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy na rozgrzany tłuszcz (oliwę).

Filety z udźca z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy na rozgrzany tłuszcz (oliwę). Posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków i przyprawą do grilla. Mieszając podsmażamy.

ETAP 2:

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem
Następnie wlewamy szklankę wody i dodajemy pół kostki rosołowej. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Po czym wlewamy śmietankę.

Następnie wlewamy szklankę wody i dodajemy pół kostki rosołowej. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Po czym wlewamy śmietankę.

ETAP 3:

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem
Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy.

Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. W razie potrzeby zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody.

ETAP 4:

Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronem
Makaron wsypujemy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

Makaron wsypujemy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem koperkowym z mięsem.