Sposób przygotowania:
Udziec z kurczaka w sosie koperkowym z makaronemETAP 1:

Filety z udźca z kurczaka kroimy w kostkę i przekładamy na rozgrzany tłuszcz (oliwę). Posypujemy przyprawami: solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków i przyprawą do grilla. Mieszając podsmażamy.
ETAP 2:

Następnie wlewamy szklankę wody i dodajemy pół kostki rosołowej. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Po czym wlewamy śmietankę.
ETAP 3:

Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. W razie potrzeby zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody.
ETAP 4:

Makaron wsypujemy do osolonego wrzątku i gotujemy do miękkości, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem koperkowym z mięsem.