Sposób przygotowania:
ul- krotka nazwa
ciasto:
z podanych składników zagnieść ciasto. podzieli na 2 cześć do jednej dodać 2 łyżki kakao.
białe ciasto rozwałkować położyć na na blachę i posmarować powidłami śliwkowymi.
ciemne ciasto rozwałkować i szklanka wycinać krążki na każdy krążek nakładać bakalie zawinąć i poukłada na tych powidłach alb po przekrojeniu każdego polówka była w jednym kawałku.
masa;
4 białka ubic z 1 szklanka cukru na parze ostudzic
utrzec 1 kostka masla i 1 kasie
galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody z tego wszystkiego zrobić jedna masę która wyłożyć na upieczone ciasto z kuleczkami.
przykryć biszkoptem a na wierzchu polać polewa czekoladowa.
z podanych składników zagnieść ciasto. podzieli na 2 cześć do jednej dodać 2 łyżki kakao.
białe ciasto rozwałkować położyć na na blachę i posmarować powidłami śliwkowymi.
ciemne ciasto rozwałkować i szklanka wycinać krążki na każdy krążek nakładać bakalie zawinąć i poukłada na tych powidłach alb po przekrojeniu każdego polówka była w jednym kawałku.
masa;
4 białka ubic z 1 szklanka cukru na parze ostudzic
utrzec 1 kostka masla i 1 kasie
galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wody z tego wszystkiego zrobić jedna masę która wyłożyć na upieczone ciasto z kuleczkami.
przykryć biszkoptem a na wierzchu polać polewa czekoladowa.