Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Ule - do jedzenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne, ..idealne do pochrupania przy kawie.

Ule - do jedzenia

Składniki:

Ule - do jedzenia

 

 

  • masa
  • 100 g masła
  • 100g cukru pudru
  • 100g likieru adwokat

 

Sposób przygotowania:

Ule - do jedzenia
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ugniatając aż do uzyskania jednolitej masy, [ do części ciasta można dodać kakao]Ciastem wypełniać foremki i wydrążyć otwór ( trzonkiem albo palcem maczanym w cukrze pudrze). Wlać masę [ wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą] i przykryć krążkiem wyciętym z wafla lub kawałkiem ciasta. Otworzyć foremkę i wyjąć ul.Pozostawić do zastygnięcia.Udekorować odrobiną czekolady.

Tagi:

biszkopt