Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1358]

Ulubiona pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Koncentrat pomidorowy można zastąpić pomidorami.

Ulubiona pomidorowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ulubiona pomidorowa

 

  • kości wieprzowe -0,5 kg
  • włoszczyzna bez kapusty -1 pęczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • sól i pieprz
  • śmietana -2 łyżki
  • mąka - 1 łyżka
  • makaron ugotowany - 250 g

Sposób przygotowania:

Ulubiona pomidorowa
Umyte kości włożyć do garnka do wrzącej wody, gotować.
Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do wywaru razem z solą i pieprzem, gotować.
Koncentrat rozprowadzić częścią zupy i dodać do całości.
Zupę podprawić śmietaną rozmieszaną z mąką, dodać sól, pieprz, zagotować podawać z makaronem.
Ulubiona pomidorowa
Zupa pomidorowa w czasie gotowania, dodany został koncentrat pomidorowy
Ulubiona pomidorowa
Gotowa zupa już doprawiona, została nalana do wazy