Sposób przygotowania:
Urodzinowe czekoladki dla Agatki
W garnuszku zagotowujemy wodę, ustawiamy na nim metalową miseczkę tak aby nie dotykała gotującej się wody i wrzucamy do niej połamaną gorzką czekoladę - rozpuszczamy ją w tak zwanej kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka smarujemy foremki do czekoladek. Następnie foremkę wstawiamy do lodówki na 5 minut. Czynność "malowania" foremki powtarzamy jeszcze dwukrotnie zwracając uwagę aby boki i dno foremki były dokładnie pokryte czekoladą. Po naniesieniu ostatniej warstwy czekolady odstawiamy foremkę do lodówki i w międzyczasie przygotowujemy nadzienie kokosowe. Do miseczki wlewamy śmietankę 30%, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier puder, a także troszkę masła. Masę podgrzewamy kilka minut cały czas mieszając. Przed napełnianiem czekoladek należy wystudzić masę kokosową. Każdą czekoladkę napełniamy ostudzonym nadzieniem. Pozostałą czekoladę nakładamy na nadzienie tak aby "zamknąć" czekoladkę. Foremkę wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut aby czekolada całkowicie zastygła. Smacznego!
Konczi
Cudne są i pewnie smakowały tak jak wyglądają :D