Sposób przygotowania:
uszka do barszczyku
Kapuste płuczemy i wstawiamy w zimna wode i na gaz zeby była miękka. Grzyby moczymy i po 4 godzinach moczenia dodajemy do kapusty. Gotujemy razem kapuste z grzybami.
Do miski wsypujemy mąkę, Dodajemy dwie szklany ciepłej wody. Wpierw ciasto msizamy łyzką drewnianą. Dodajemy olej i szczyptę soli.
Mieszamy ponownie. Jak zgęstnieje zaczynamy ciasto wyrabiać rękoma.
Dzielimy na mniejsze kawałki w celu latwiejszego wałkowania.
Kapuste z grzybami odsączamy z wody. Mielimy.
Wałkujemy z cześći ciasta placki . I wyciskamy z kieliszka kólka. do każdego kułeczka dajemy pół łyżeczki farszu . Zlepiamy dokładnie.
Wstawiamy garnek wody , solimy, dodajemy olej.
Do gotującej wody wrzucamy uszka. Wyjmujemy jak wyplyną na wierzch
Do miski wsypujemy mąkę, Dodajemy dwie szklany ciepłej wody. Wpierw ciasto msizamy łyzką drewnianą. Dodajemy olej i szczyptę soli.
Mieszamy ponownie. Jak zgęstnieje zaczynamy ciasto wyrabiać rękoma.
Dzielimy na mniejsze kawałki w celu latwiejszego wałkowania.
Kapuste z grzybami odsączamy z wody. Mielimy.
Wałkujemy z cześći ciasta placki . I wyciskamy z kieliszka kólka. do każdego kułeczka dajemy pół łyżeczki farszu . Zlepiamy dokładnie.
Wstawiamy garnek wody , solimy, dodajemy olej.
Do gotującej wody wrzucamy uszka. Wyjmujemy jak wyplyną na wierzch