Sposób przygotowania:
Uszka drobiowo - wołowe
Ugotowane mięso z rosołu, najlepiej kurczaka i wołowinę mielimy po oddzieleniu od kości. Posiekaną drobno cebulkę i czosnek podsmażamy lekko na oliwie i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.
Mąkę z solą i olejem zalewamy stopniowo ciepłą wodą i wyrabiamy ciasto. Po tym, jak odpocznie, cienko rozwałkowujemy, wykrawamy małe koła, nadziewamy farszem, sklejamy i zlepiamy brzegi.
Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.
Mąkę z solą i olejem zalewamy stopniowo ciepłą wodą i wyrabiamy ciasto. Po tym, jak odpocznie, cienko rozwałkowujemy, wykrawamy małe koła, nadziewamy farszem, sklejamy i zlepiamy brzegi.
Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.