Sposób przygotowania:
Barszcz z uszkami z mięsem
Barszcz najlepiej ugotować dzień wcześniej-jest lepszy. Wszystkie warzywa kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy jabłko pokrajane w ósemki, troszkę soli, pieprz cały, ziele, listek laurowy i zalewamy zimną wodą. Niech się gotuje godzinę, dwie. Gdy ostygnie chowamy do lodówki. Następnego dnia podgrzewamy i doprawiamy do smaku oraz zakwaszamy cytryną. Uszka: farsz robimy w zależności jak nam pasuje -możemy zmielić ugotowane mięso i dodać przyrumienioną cebulkę z pieczarkami. -możemy podsmażyć cebulkę z pieczarkami, następnie osobno mięso mielone z dodatkiem przypraw i soli-mieszamy wszystko-solimy i pieprzymy w razie potrzeby ciasto jak na pierogi - woda, mąka, szczypta soli i wyrabiamy. Wałkujemy i wykrawamy małe kwadraciki. Potem kleimy uszka. Barszcz podawać oczywiście z uszkami. Smacznego!
darek112