mloda

mloda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Uszka wigilijne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Uszka wigilijne do barszczu

Uszka wigilijne

Składniki:

Uszka wigilijne

 

Sposób przygotowania:

Uszka wigilijne
Przygotowanie ciasta mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę -robimy stożek i w w środek wbijamy surowe jajko sól wodę i zagniamy starannie wyrobione ciasto posypujemy z wierzchu mąką i cienko wałkujemy wywałkowanie ciasto kroimy na kradraciki o boku 4 cm Przygotowanie nadzienia pieczarki dokładnie myjemy moczymy kilka godzin w wodzie i obieramy i smazymy z drobna siekaną cebulką Na środek każdego ciasto po przekądniej i zlepiamy brzegi dwa rogi u podstawy powstałego trójkąta składamy do środka Uformowanie uszka wrzucamy do osoloniej wrzatku podajemyz czxystym czerwonym barszczem