Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Uszka z grzybami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Odkąd pamiętam w naszym domu jada się uszka "domowej roboty" Oczywiście z barszczykiem :)

Uszka z grzybami.

Składniki:

Uszka z grzybami.

 

 

Sposób przygotowania:

Uszka z grzybami.
Ciasto : Zagotować w czajniku wodę. Na talerz nasypać mąkę i zalać wrzątkiem, osolić i dosypując mąkę , wyrabiać ciasto dopuki nie przestanie się kleić. Następnie ciasto równomiernie rozwałkować i wykrawać kieliszkiem koła. Ułożyć na każdym farsz i zlepiać w pierogi. Kłaść na wrzącą, osoloną wodę i gotować na małym ogniu kilka minut. Farsz : Grzyby najlepiej namoczyć w zimnej wodzie, następnie ugotować i drobno pokroić. Dodać pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na rozgrzanej margarynie na patelni. Uszka można "podsuszyć" na blacie wysypanym mąką a następnie zamrozić w woreczkach.