Sposób przygotowania:
Uszka z grzybami
Grzyby po opłukaniu przekładam do miseczki, po czym zalewam je wrzątkiem i zostawiam na co najmniej 6 godzin. Następnie grzyby gotuję, po czym studzę i bardzo drobno siekam. Grzyby łączę z drobno pokrojoną oraz podsmażoną cebulą, a następnie podsmażam całość. Przygotowany farsz doprawiam solą, Vegetą i pieprzem, po czym dodaję bułkę tartą i całość dokładnie mieszam. Mąkę, jajko oraz sól zagniatam stopniowo dolewając wodę. Następnie ciasto odstawiam na 30 minut w ciepłe miejsce. Na posypany mąką blat kładę ciasto, po czym rozwałkowuję je. Na wycięte za pomocą kieliszka krążki nakładam łyżeczkę farszu, a następnie zlepiam brzegi ciasta. Uszka gotuję w osolonej wodzie do momentu, kiedy wypłyną.