Sposób przygotowania:
Uszka z grzybami wg madzialena1987
Grzyby umyć, namoczyć w wodzie, ugotować do miękkości tak żeby nie zostało wiele wywaru- następnie odcedzić, ostudzić. Zmielić przez maszynkę z bułka(wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody). Cebule obrać pokroić drobno w kosteczkę i wysypać na rozgrzaną patelnię, dusić pod przykryciem na jasnozłoty kolor. Dodać grzyby, jeszcze przez chwilę dusić, dodać tartej bułki. Na koniec doprawić pieprzem i solą.Z mąki przesianej na stolnicy, z jaj , szczypta soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na na cienki placek i pokroić w kwadraty szerokość około 3-5 cm. nałożyć na każdy placek łyżeczkę farszu, złożyć każdy kwadrat po przekątnej, zlepić brzegi.Ugotować w osolonej , wrzącej wodzie. Wybierać cedzakową łyżka , przelać zimna woda.