ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Uszka z miesem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Nie masz co zrobić z mięsem z rosołu, możesz zrobić uszka do barszczu czerwonego.

Uszka z miesem

Składniki:

Uszka z miesem

 

  • CIASTO:
  • 30 dag mąki
  • woda
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • 25 dag mięsa z rosołu
  • mała cebula
  • mała marchewka z rosołu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Uszka z miesem
Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać. Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.

Tagi:

mięso ciasto