Sposób przygotowania:
W-Zetka trochę inna
Oddzielić żółtka od białek i utrzeć je (żółtka) z cukrem i kakao. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i wlać wodę. Wymieszać.
Z białek ubić pianę i dodać do ciasta - delikatnie mieszając.
Upiec placek.
Przekroić na pół - ostudzić. Ostudzony przełożyć kremem z bitej śmietany. Polać polewą.
Polewa: rozpuścić w rondelku masło z cukrem, dodać mleko i kakao - pogotować chwilę. Przestudzoną dekorować ciasto.
Z białek ubić pianę i dodać do ciasta - delikatnie mieszając.
Upiec placek.
Przekroić na pół - ostudzić. Ostudzony przełożyć kremem z bitej śmietany. Polać polewą.
Polewa: rozpuścić w rondelku masło z cukrem, dodać mleko i kakao - pogotować chwilę. Przestudzoną dekorować ciasto.