84asiek

84asiek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Wafel mojej specjalności

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super wafle smakują każdemu bez względu na wiek

Wafel mojej specjalności

Składniki:

Wafel mojej specjalności

 

  • 2 opakowania wafli (nie okrągłych)
  • 2 puszka masy krówkowej
  • 1 kostka masła
  • Dżem lub powidło

 

Sposób przygotowania:

Wafel mojej specjalności
Masę krówkową górować 30-40 minut. Następnie otworzyć i przełożyć do miski. Masło najlepiej żeby wcześniej postało w cieple – dodajemy do masy krówkowej i ucieramy je tak długo aż powstanie jednolita masa. Na pierwszy i ostatni wafel smarujemy dżemem lub powidłem a na resztę rozsmarowujemy powstała masę. Smacznego!!