ewa82

ewa82

Kucharz
[Przepisów: 7]

wafle domowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

margarynę , kakao i cukier rozpuścić w rondlu i przestudzić

wafle domowe

Składniki:

wafle domowe

 

  • 1 paczka suchych wafli
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 całe jaja

Sposób przygotowania:

wafle domowe
margarynę kakao i cukier rozpuścić i pozostawić do przestygnięcia, po ostygnięciu ubić 2 całe jaja i mieszać aż zgęstnieje i masa do wafli gotowa. ułożyć pierwszy wafel na szerokiej desce lub na stolnicy i przesmarować masą kakaową po czym położyć następny i postępować tak samo jak z poprzednim i tak do ostatniego wafla gotowe wafle pozostawić na ok 30 minut w lodówce, po czym wyjąć z lodówki i pokroić szerokim nożem na mniejsze porcje, dla lepszego efektu najpierw na szersze paski i na ukos