bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

wafle mięsne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

przekąska dobra i na ciepło i na zimno

wafle mięsne

Składniki:

wafle mięsne

 

  • paczka wafli suchych
  • 70 dag mięsa mielonego
  • 1 - 2 łyżki tartej bułki
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • sól , pieprz, vegeta
  • pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

wafle mięsne
Mięso wyrobić dodając starty ser , posiekaną natkę i resztę składników . Mięsem posmarować wafle (tak jak na andruty) , odstawić aż lekko nawilgną . Pokroić w kwadraty lub prostokąty i piec na grilu .
Wafle można piec również na patelni wcześniej obtaczając w rozbitym jajku i tartej bułce