RIMA

RIMA

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Wafle przekladane czekolada

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

łatwe do zrobienia szybkie do zjedzenia

Wafle przekladane czekolada

Składniki:

Wafle przekladane czekolada

 

  • pół kostki margaryny
  • mała torebka cukru waniliowego
  • pół szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku (mleko pełne)
  • Wafle tortowe

Sposób przygotowania:

Wafle przekladane czekolada
Wszystkie składniki :margaryna,cukier waniliowy,woda,kakao,i cukier dajemy do garnka i gotujemy 3 min. licząc od rozpuszczenia margaryny ciągle mieszając.Po trzech minutach zdejmujemy i przestudzamy aby masa była ciepła nie gorąca.Po przestudzeniu wsypujemy 2 szklanki mleka w proszku i miksujemy.Jak wszystko dobrze wymieszane przekładamy czekoladą wafle tortowe obciążamy deseczką lub tacką wielkości wafli i stawiamy na deseczce mały garnuszek lub cos innego aby przygniotło wafle i .zeby pod wpływem czekolady brzegi wafli nie wyginały sie

Tagi:

wafle