Sposób przygotowania:
Waflowo-biszkoptowy torcik
Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli. Dosypujemy cukier i dodajemy po jednym żółtku. Na koniec stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy ciasto do tortownicy (średnica 23cm) i pieczemy około 20 minut w 160 stopniach (góra, dół + termoobieg). Gotowy biszkopt wyjmujemy z tortownicy i studzimy. Truskawki miksujemy blenderem, (3 zostawiamy do dekoracji). Miękkie masło ucieramy z pudrem. Stopniowo dodajemy mus z truskawek. Na koniec podgrzewamy masę tylko do rozpuszczenia masła. Z wafli wycinamy dwa koła o takiej samej średnicy jak biszkopt. Pierwszy smarujemy częścią ciepłej masy, nakładamy biszkopt, resztę kremu a na wierzchu drugi wafel. Na środku kładziemy odrobinę kremu a na nim truskawki. Wkładamy do lodówki na noc.
marietta
sammakko
dziękuję :)