Sposób przygotowania:
Waflowy salceson
Galaretkę rozpuścić w ½ l gorącej wody.
Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu razem z cukrem. Wsypać kakao i rodzynki. Powstanie polewa czekoladowa.
Pokruszyć herbatniki.
Do gorącej polewy wlać galaretkę, wymieszać.
Na folii spożywczej położyć jeden wafel. Wazką do zupy polać wafel polewą, posypać herbatnikami, ułożyć następny wafel i znowu polać polewą i posypać herbatnikami.
Czynności powtarzać aż do wyczerpania polewy.
Przy pomocy folii zwinąć wafle w roladę.
Salceson włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Następnego dnia przed podaniem pokroić w plastry.
Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu razem z cukrem. Wsypać kakao i rodzynki. Powstanie polewa czekoladowa.
Pokruszyć herbatniki.
Do gorącej polewy wlać galaretkę, wymieszać.
Na folii spożywczej położyć jeden wafel. Wazką do zupy polać wafel polewą, posypać herbatnikami, ułożyć następny wafel i znowu polać polewą i posypać herbatnikami.
Czynności powtarzać aż do wyczerpania polewy.
Przy pomocy folii zwinąć wafle w roladę.
Salceson włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Następnego dnia przed podaniem pokroić w plastry.