Sposób przygotowania:
Walentynkowy tort serce
Jajka i cukier ubić na gładką masę. Mąkę przesiać razem z kakao i porcjami dosypywać do jajek, ciągle ubijając na niskich obrotach. Masę przelać do silikonowej formy w kształcie serca. Wyrównać wierzch i wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 40 minut. Jeśli po takim czasie patyczek wbity w sam środek jest suchy, ciasto wyciągamy z piekarnika. Odstawiamy na godzinę do wystygnięcia, po czym wyjmujemy z formy i kroimy na 3 blaty. Każdy z blatów nasączamy herbatą.750 ml kremówki ubijamy z fixem do śmietany i 3 łyżeczkami cukru pudru. Cześć śmietany odkładamy do dekoracji. Banany obieramy, odcinamy końce i kroimy w plasterki. Połowę plastrów układamy na pierwszym blacie, skrapiamy cytryną żeby nie ściemniały i przekładamy połową kremu. Układamy drugi blat, na nim banany i drugą porcję kremu. Pozostałą kremówkę ubijamy z fixem truskawkowym i resztą cukru pudru. Gotowym kremem smarujemy wierzch i boki tortu. Dekorujemy tort bitą śmietaną i ewentualnie czekoladowymi serduszkami.