tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu serniczki na serku waniliowym z dodatkiem laski wanilii bez dodatku cukru i bez jajek.

Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami

Na babeczki

  • 400 g serka waniliowego z dodatkiem laski wanilii
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki mleka
  • ekstrakt śmietankowy

Sposób przygotowania:

Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
1) Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kropelkę ekstraktu śmietankowego.

2) Mieszamy i dodajemy serek waniliowy z dodatkiem laski wanilii.

3) Wszystko razem mieszamy i wlewamy połowę mleka.

4) Następnie miksujemy, wlewamy resztę mleka i miksujemy.

5) Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki, na górę układamy migdały.

6) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kropelkę ekstraktu śmietankowego.
Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
Mieszamy i dodajemy serek waniliowy z dodatkiem laski wanilii.
Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
Wszystko razem mieszamy i wlewamy połowę mleka.
Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
Następnie miksujemy, wlewamy resztę mleka i miksujemy.
Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki, na górę układamy migdały.