Sposób przygotowania:
Waniliowe babeczkowe serniczki z migdałami
1) Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kropelkę ekstraktu śmietankowego.
2) Mieszamy i dodajemy serek waniliowy z dodatkiem laski wanilii.
3) Wszystko razem mieszamy i wlewamy połowę mleka.
4) Następnie miksujemy, wlewamy resztę mleka i miksujemy.
5) Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki, na górę układamy migdały.
6) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
2) Mieszamy i dodajemy serek waniliowy z dodatkiem laski wanilii.
3) Wszystko razem mieszamy i wlewamy połowę mleka.
4) Następnie miksujemy, wlewamy resztę mleka i miksujemy.
5) Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki, na górę układamy migdały.
6) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.