Sposób przygotowania:
Muffinki z rabarbarem
Rabarbar opłukać, pokroić na kawałki. Odłożyć 36 – 40 szt. do dekoracji. Oba rodzaje mąki przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i migdały, wymieszać. Jajka utrzeć z cukrem, likierem, olejem i mlekiem. Dodać do mąki i wyrobić ciasto. Na koniec dodać pokrojony rabarbar. Wysmarować foremki do muffinek tłuszczem i wypełnić do 2/3 wysokości ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni C. ok. 25 min. na złoty kolor. Po upieczeniu wyjąć muffinki z foremek i pozostawić do ostygnięcia. Przygotować polewę: utrzeć cukier puder z likierem amaretto i polukrować muffinki. Wodę z cukrem zagotować i wsypać do niej odłożone do dekoracji kawałki rabarbaru, chwilę pogotować by trochę zmiękły. Udekorować muffinki.
edem
Lady Marmolada
cherry
Sarenka
misia14