Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Waniliowe pączki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pączki które można przygotować zawsze.

Waniliowe pączki

Składniki:

Waniliowe pączki

 

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe pączki
Sól,cukier,margarynę,mleko,drożdże,mąkę,jajka,aromat waniliowy łączymy dokładnie w misce energicznymi ruchami żeby wydzielić ciepło sprzyjające dla drożdży.
Gdy mamy już dobrze wymieszane wszystkie składniki i nasze ciasto jest dobrze wyrobione przykrywamy miseczkę ściereczką i odstawiamy na bok w ciepłe miejsce na około 20-25min.

Gdy ciasto nam urośnie formujemy z niego kuleczki i układamy w odstępach na podsypanym blacie stołu np. mąką.
Odczekujemy aż podrosną w tym samym momencie rozgrzewamy olej lub smalec.
Gdy tylko smalec lub olej się rozgrzeje a pączusie są już wyrośnięte to je smażymy.