Sposób przygotowania:
Wariackie penne
Przygotowanie makaronu: Makaron ( najlepiej z pszenicy durum, razowy lub pełnoziarnisty) gotujemy al dente, odcedzamy następnie przesypujemy do garnka i skrapiamy 1 łyżką oliwy. Przygotowanie sosu: ( w czasie gotowania się makaronu) Pieczarki myjemy, kroimy w cienkie plasterki następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. W czasie kiedy pieczarki się smażą kroimy suszone pomidory na cienkie paseczki, które następnie dodajemy do podsmażonych pieczarek. W tym czasie dodajemy też porwaną na kawałki szynkę. Wszytko razem przesmażamy ok 3 min. Tak przygotowany "sos" przekładamy do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy rucolę polewamy całość 1 łyżką oliwy -wszystko razem chwilę (pół minuty) podgrzewamy mieszając. Wykładamy na talerze i posypujemy tartym parmezanem. Smacznego :)