Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka Eli z brokułemprzygotowanie składników

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Z granatu wyłuskać pestki. Ser typu feta pokroić w kostkę.
przygotowanie brokuła

Z brokuła odciąć różyczki i opłukać ( resztę kalafiora wykorzystać do zupy jarzynowej ) . W garnku zagotować wodę z solą i cukrem.
Do wrzątku wrzucić różyczki brokuła i gotować 5 minut. Łyżką cedzakową wyjąć brokuły z wrzątku i przełożyć do lodowatej wody. Ostudzone brokuły odcedzić.
przygotowanie mięsa

Pierś kurczaka pokroić w paski, dodać przyprawę, wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka, usmażyć i ostudzić.
przygotowanie ryżu

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i odsączyć. Wyłożyć ryż na miską i ostudzić.
przygotowanie sosu

Do miski włożyć śmietanę, majonez i czosnek granulowany. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
układanie warstw sałatki

Na dno naczynia wyłożyć połowę ryżu.
układanie warstw sałatki cd

Na ryż wyłożyć połowę kurczaka.
układanie warstw sałatki cd

Na kurczaku ułożyć połowę brokuła.
układanie warstw sałatki cd

Na brokułach rozłożyć połowę sera.
układanie warstw sałatki cd

Całość polać połową sosu.
układanie warstw sałatki cd

Sałatkę posypać połową pestek słonecznika i granatu. Wszystkie warstwy powtórzyć. Sałatkę włożyć do lodówki na 12 godzin. Smacznego!
gosiapiotrek23
eli_555