Sposób przygotowania:
Warstwowe ciasto na herbatnikach
Przepis na dużą blachę. Krem do karpatki miksujemy z mlekiem. Galaretki rozpuszczamy w ok 400 ml gorącej wody i studzimy. Ubijamy śmietanę i mieszamy z przestudzoną galaretką oraz żelatyną. Na dnie blachy ukłądamy warstwę herbatników. Na ciastka wykładamy cały krem do karpatki i równo rozprowadzamy. Krem przykrywamy drugą warstwą herbatników. Kolejną warstwę stanowi mleko o smaku toffi z puszki, a na nie znowu warstwa herbatników. Ostatnią warstwę stanowi masa galaretkowa. Tak przygotowane ciasto posypujemy startą na drobnejtarce gorzką czekoladą. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Konczi
szpileczka
Chętnie bym Cię jeszcze poczęstowała, ale się skończyło. Wczoraj zjadłyśmy, nie pamiętasz? ;-)
Konczi
oj całą blaszkę miałaś ... ktoś musiał po mnie zawitać na to cudo .. yhh poczekam na kolejne może bardziej dietetyczne :D :D