Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Warzywa grilowane

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Warzywa grilowane używam nie tylko jako dodatek do mięsa czy ryby ale również do kanapek i różnego rodzaju przekąsek.

Warzywa grilowane

Składniki:

Warzywa grilowane

 

Sposób przygotowania:

Warzywa grilowane
Pokroić w zdłuż cukinie i bałkażany na plastry około 3 mm. Rozłożyc pokrojone warzywa na ręczniku papierowym i posolić. Będą gotowe do grilowania jeśli puszczą wodę. Osuszyć warzywa ręcznikiem papierowym. Przygotowć drobno pokrojony czosnek i pietruszkę . Nie mając grila piekę warzywa na dużej rozgrzanej patelni teflonowej . Upieczone (grilowane) bałkażany i cukinie układam warstwami posypując każdą warstwę czosnkiem i pietruszką oraz pokrapiam lekko olejem z oliwek.

Tagi:

cukinia