natalia_s96

natalia_s96

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Warzywa na patelnie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowe, a nie mrożone, świeże i smaczne warzywa na patelnie. Warto spróbować!!!

Warzywa na patelnie

Składniki:

Warzywa na patelnie

 

  • 7 młodych marchewek
  • 5 cebul dymek
  • 6 dużych ziemniaków
  • 1 szklanka ugotowanej fasolki
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na patelnie
Marchewkę oskrobać, pokroić w talarki, cebulkę obrać pokroić.
Obrane ziemniaki, pokroić w miarę cienkie kawałki, żeby się nam dopiekły. Na patelnię wlać olej, wrzucić marchewkę i cebulkę,
obsmażyć 5 min. Potem dodać ziemniaki, vegete i podsmażać bez przykrycia 10 min. Na końcu dodać fasolkę. Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu ok. 10 min
Gdy wszystko już jest miękkie dodajemy pieprz i sól.
SMACZNEGO!